Menu Sluiten
Sluiten
Desktop header - Waardebepalingen Q2 2024

Waardebepalingen Q2 2024

19 juli 2024

Lees verder
Terug naar nieuwsberichten
Nieuws

Bekijk hier enkele waarderingsopdrachten van kwartaal 2 van 2024

Afgelopen kwartaal, Q2 2024, hebben wij weer mooie waarderingsopdrachten mogen afronden, waaronder voor Logicall Group, Euramax, Maat Feeling Home, OMA, ND Group en Ebusco. Een waardebepaling van een bedrijf kan voor meerdere doeleinden worden opgesteld. We belichten in dit artikel een aantal van onze waardebepalingen van het tweede kwartaal van 2024.

Over Logicall - Norman Global Logistics
Nieuws

Logicall Group

Logicall is een gevestigde logistieke dienstverlener met 145 jaar ervaring, die een breed scala aan diensten aanbiedt, waaronder supply chain-oplossingen, transport (lucht, zee en weg), opslag, orderafhandeling, pakketbeheer en technische diensten. Met 35 strategisch gelegen kantoren in twaalf landen biedt Logicall naadloze service op belangrijke locaties. Hun missie is gericht op het optimaliseren van supply chains door logistieke expertise te combineren met data-inzichten en digitale oplossingen. Hun services omvatten magazijnbeheer, transport, installatie en retourverwerking.

Match Plan heeft de Logicall Group ondersteund bij de waardering van diverse immateriële vaste activa. Hiervoor hebben wij een Purchase Price Allocation (PPA) opgesteld voor Norman Global Logistics.

Nieuws

Euramax

Euramax is een toonaangevende Europese aluminium coil coater. Via meerdere ultramoderne coatinglijnen in de productiefaciliteit in Roermond kan Euramax meer dan 15.000 km aluminium rollen per jaar leveren. De activiteiten van het bedrijf zijn opgesplitst in twee business units, namelijk Architectural Products en Mobility. De business unit Architectural Products is gespecialiseerd in het coaten van aluminium spiralen voor daken en gevels. De business unit Mobility is producent en leverancier van bekledingsmateriaal, zijpanelen, vloerpanelen en daken voor recreatie- en transportvoertuigen.

Match Plan heeft Euramax ondersteund bij de waardering van diverse immateriële vaste activa door middel van het uitvoeren van een Purchase Price Allocation.

Over Euramax
Over Maat Feeling Home
Nieuws

Maat Feeling Home

Maat Feeling Home is een familiebedrijf dat al circa 50 jaar in hout bouwt. Het bedrijf is uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming die houten (sta)caravans, chalets en (tijdelijke) woningen produceert voor verblijfsrecreatie en permanente huisvesting. Maat Feeling Home heeft het gehele proces in eigen hand; van onderstel tot het dak. De woningen worden in de fabriek in Sliedrecht geassembleerd en kant-en-klaar afgeleverd bij de opdrachtgever(s).

Match Plan heeft Maat Feeling Home ondersteund met een waardering van de aandelen in het kader van een erfbelasting. De waardering van de certificaten van de aandelen moest worden volbracht in het kader van de verdeling van de nalatenschap en voor de berekening van de erfbelasting.

Nieuws

OMA – Office for Metropolitan Architecture

OMA is een architectenbureau opgericht in 1975 met het hoofdkantoor in Rotterdam. Het bureau wordt geleid door acht partners en staat bekend om zijn innovatieve benadering van architectuur, stedenbouw en culturele analyse. Ze analyseert diepgaand stedelijke contexten, socioculturele patronen en technologische ontwikkelingen voor hun ontwerpen. Naast architectuur is OMA ook actief in onderzoek en publicaties over actuele architecturale vraagstukken.

Match Plan heeft de aandeelhouders ondersteund bij de waardering van het kantoor. De opdracht is uitgevoerd door een high-level waardering te maken volgens de Discounted Cash Flow (DCF)-methode. De waardering is opgesteld als een update van de waardering die wij eerder in 2018 hebben uitgevoerd.

Over OMA
Over ND Group
Nieuws

ND Group

ND Group is een internationale private equity- en portefeuilleholding gevestigd in Nederland. Ze zijn een verantwoordelijke en duurzame investeringsmaatschappij en investeren in oplossingen die gebruikmaken van moderne gezondheidszorg en technologische diensten die de toegang tot duurzame infrastructuur verbeteren.

Match Plan heeft ND Group ondersteund bij de jaarlijkse impairment test van een van haar deelnemingen. Een impairment test is een onderzoek om te controleren of de waarde in de boekhouding nog overeenkomt met de werkelijke waarde van een bedrijf.

Nieuws

Ebusco

Ebusco ontwikkelt, produceert en distribueert emissievrije bussen, accu’s en oplaadsystemen. Ze ontwikkelen hun belangrijkste hardware- en software-innovaties intern met een uitgebreid team van ingenieurs, productontwikkelaars en toegewijde R&D-professionals met aanzienlijke expertise in luchtvaart- en automobielproductie. Het verkoopt ook aanvullende artikelen en diensten en biedt reparatie- en onderhoudsdiensten voor het ecosysteem van elektrische voertuigen.

Match Plan heeft Ebusco ondersteund met diverse waarderingsvraagstukken bij het opstellen van de jaarrekening, waaronder de jaarlijkse impairment test van de goodwill. Dit hebben wij jaarlijks gedaan sinds 2021.

Over Ebusco
Hans van de Pas - Match Plan

Vrijblijvend een adviesgesprek inplannen?

Neem contact op met drs. Hans van de Pas RV Over drs. Hans van de Pas RV